Skip to Content

Hoe je met zwarte verf kunt simplificeren, opschonen en verfraaien

dylon_article30
 • Zwart is een klassieker in mode- en interieurdesign, die stijl, scherpte en uniformiteit toevoegt
 • Gebruik zwarte machinewas verf om je kleding te vereenvoudigen en zo een basisgarderobe te creëren
 • Bekijk de beste hacks om je woontextiel te verfraaien

Zwart is een klassieker en een force in mode- en interieurdesign. Het voegt onmiddellijk scherpte, stijl, uniformiteit en karakter toe aan alles wat het aanraakt. Zwart is ook de snelste en makkelijkste manier om snel een nieuwe look te vinden en te verfraaien. Vind je je neon-groene jumpsuit die je tien jaar geleden hebt gekocht niet meer cool? Verf het zwart. Vind je die verschillende kussens in je woonkamer te chaotisch? Verf ze zwart. Weet je niet hoe je je keuken kunt upgraden zonder een bom te moeten laten ontploffen? Inderdaad, zwarte verf is het antwoord. Lees verder om te ontdekken hoe jij deze klassieke kleur kunt gebruiken om een ​​revolutie teweeg te brengen in jouw stoffenwereld…

Een basisgarderobe met zwarte textielverf creëren

Van spijkerjasjes en leger laarzen tot de iconische little black dress, zwart is net zo goed een kleur als ook een mode-aangelegenheid. Terwijl andere kleuren komen en gaan, is zwart een kleur die nooit uit de mode raakt… en toch geschikt is voor alles en iedereen. In de tijd van "slow fashion", heeft deze kleur een ander voordeel: het is de ideale manier om uit te mesten, te vereenvoudigen en te verfraaien. Hier lees hoe je met zwarte textielverf een basisgarderobe kunt creëren:

1. Uitmesten

Maak een middag vrij om in de hoeken van je kledingkast te kijken. Bekijk elk item en beslis of je het ooit nog zult dragen. Wees eerlijk, als je het al langer dan zes maanden niet meer hebt aangeraakt, hou je niet meer van de kleur, is het vaal geworden of vind je het gewoon niet meer mooi, leg het op een stapel op de grond.

2. Go black

Richt je aandacht op de stapel op de grond en wees selectief. Deze kledingstukken horen in één van de twee categorieën: weggooien of verven. Alles wat niet geverfd kan worden kan vertrekken. Van die kledingstukken die kunnen worden geverfd, moet je beslissen welke items in het zwart cool zouden kunnen zijn (of vervaagd zijn en een opknapbeurt nodig hebben); leg deze opzij.

3. Geef een nieuw leven met zwart!

Waar wacht je op? Gebruik je enthousiasme en geestdrift om de items die je opzij hebt gelegd te verven, voordat ze de kans krijgen terug te kruipen in je laden. Weeg de kleding om te bepalen hoeveel verf je nodig hebt (één DYLON pod Intense Black kan 600 g stof tot de volle intensiteit verven), volg dan de aanwijzingen op het pakje of hier om een schitterende basisgarderobe te creëren!

Decoratie tips voor een stijlvol interieur

Interieurdesigners zijn het erover eens – zo ongeveer elke kamer kan baat hebben bij een scheutje zwart. Het biedt de mogelijkheid om alle andere kleuren te aarden en te omranden, terwijl een elegante toon wordt toegevoegd. Dit zijn de beste manieren om je woonruimtes te verfraaien:

 • Zwarte details
  Het voordeel van zwarte machinewas verf is dat deze op elke kleur kan worden toegepast om meteen een monochrome, elegante look te creëren. Herstel decoratie-elementen die uit de mode zijn geraakt of die je gewoon niet meer mooi vindt. Bijvoorbeeld kleurrijke kussens die niet meer passen bij je inrichting of gordijnen die niet passen bij je nieuwe bank. Binnen een paar wasbeurten kan een chaotische woonkamer een coole, state-of-the-art ruimte worden.
 • Verfraai vintage items
  Het zoeken naar de juiste kleur stof op markten en in tweedehandswinkels is een bijna onmogelijke onderneming. Koop in plaats daarvan verschillende kussenslopen (uit natuurlijke vezels), zonder je te veel zorgen te maken over de kleur. Verf ze met DYLON Intense Black machinewas verf om een uniforme look te creëren, terwijl je optimaal gebruik maakt van de coole texturen, maten en vormen die je kussens hebben.
 • Kitchen is the new black
  Zwart is de kleur van de moderne keuken en hoewel het misschien een beetje te veel is gevraagd om je kastjes opnieuw te schilderen en wanden opnieuw te betegelen, kun je je keukentextiel – handdoeken, schorten, ovenwanten en dergelijke – met zwarte verf behandelen en zo chique accenten zetten.
Gerelateerde artikelen
 • Jeans therapie: 3 manieren om vale denim te doen herleven

  Er is geen excuus voor gedragen, vale denim om ruimte te verspillen in je kledingkast. In ieder geval niet, als het zo makkelijk is om het met een beetje verf te doen herleven.

 • Inspiratie voor je woonkamer: hoe je alles mooier maakt met textielverf

  Breng het interieur van je woonkamer weer in orde! Deze eenvoudige machinewas verf tutorials laten je kussenslopen, plaids en gordijnen weer stralen.

 • Machinewas verf 101: hoe je (bijna) alles in je wasmachine kunt verven

  Wist je dat je wasmachine geheime superkrachten heeft om textiel te verven? Hier lees je hoe je jouw huis en garderobe kunt opfrissen en verfraaien met machinewas verf.