Skip to Content

Machinewas verf 101: hoe je (bijna) alles in je wasmachine kunt verven

dylon_article15
 • Verander je garderobe en huis met slechts twee wasbeurten
 • Verf (zo ongeveer) alles zonder rotzooi en gedoe en zonder af te hoeven meten
 • Red vale kleding
 • Verf meerdere stoffen in één keer

Begin nu met de snelste, meest opwindende en goedkoopste manier om je garderobe te veranderen en je huis nieuw leven in te blazen met machinewas verf. Het is snel, eenvoudig, zonder rotzooi en heel effectief. Na een paar wasbeurten behoren vale jeans en overhemden tot het verleden, verkleurde handdoeken zijn vernieuwd en ouderwetse gordijnen weer modieus.

Er zijn honderden manieren om gekleurde stoffen in jouw leven te verfraaien. Klingt goed? Dit is wat je moet weten:

Wat is verven met de wasmachine?

Afgezien van het plichtsgetrouw verzorgen van jouw wasgoed, kan je wasmachine ook textiel verven. De magie ligt in reactieve kleurstoffen die zich hechten aan natuurlijke vezels tijdens een wascyclus van 40 ° C, wat betekent dat speciaal ontworpen producten, zoals de reeks DYLON Machinewas verven, de kleur van vrijwel elk materiaal permanent kunnen veranderen.

Het bijzondere aan DYLON machinewas verf is – naast een breed scala aan schitterende kleuren – dat ze worden geleverd in een ingenieuze „verfpod“ dat alle componenten bevat die je nodig hebt, dus je kunt de pod/s gewoon in je wasmachine leggen en de rest aan je wasmachine overlaten.

dylon_article15

Waarom verven met de wasmachine?

De precisie, duurzaamheid en gelijkmatige toepassing van machinewas verf, evenals het gebruiksgemak, maken dit product perfect voor twee soorten van projecten: kleuren opfrissen en kleuren veranderen.

Kleuren opfrissen:

Herstelt vale en verschoten stof. De spijkerbroek die vroeger zwart was? Het is een uitstekende kandidaat… net zoals vale handdoeken of overhemden die een paar wasbeurten te veel hebben doorgemaakt.

Kleuren veranderen:

Verandert de kleur van kleding en textiel. Bijvoorbeeld een jurk die je hebt gekocht en perfect was in alle opzichten… behalve de kleur, of kussens die niet meer passen bij de inrichting van je woonkamer.

Hoe je kunt verven met behulp van de wasmachine:

Als je weet hoe je je wasmachine aanzet, dan weet je ook hoe je textiel kunt verven – zo eenvoudig is het!

Voor je begint:

 • Controleer of de stof die je hebt gekozen geschikt is om te verven
 • Weeg de stof om te bepalen hoeveel verf je nodig hebt (één DYLON Pod kan 600 g stof tot de volle intensiteit verven. Je kunt maximaal vijf pods in één keer gebruiken)
 • Om kleuren op te frissen, kies je een DYLON machinewas verf die het beste bij de oorspronkelijke kleur van de stof past
 • Om kleuren te veranderen, houd je rekening met de regels voor het mengen van kleuren (zie onder) om de juiste DYLON machinewas verf te kiezen
 • Lees zorgvuldig de gebruiksaanwijzing DYLON machinewas verf

Hoe je machinewas verf gebruikt:

 1. Maak de stoffen vochtig en leg ze in de wasmachine
 2. Plaats de DYLON Pod/s met machinewas verf er direct bovenop
 3. Stel de wasmachine in op een volledig wasprogramma van 40° C. Gebruik geen spaar- of voorwasopties
 4. Voer hetzelfde wasprogramma nogmaals uit, dit keer met wasmiddel om de stoffen te reinigen
 5. Haal de stoffen eruit en voer hetzelfde wasprogramma met wasmiddel opnieuw uit om je wasmachine te reinigen
 6. Droog de stoffen uit de buurt van direct licht
Regels voor het mengen van kleuren

Het principe van het mengen van kleuren is eenvoudig: wanneer twee kleuren samenkomen, wordt een derde geboren. Tenzij een stuk stof schril wit is, zal de oorspronkelijke kleur zich vermengen met de verf om een ​​derde – de uiteindelijke kleur te produceren.

Om te bepalen welke dat kan zijn, moet je de regels voor het mengen van kleuren volgen. Bijvoorbeeld: rood en blauw wordt paars. Dus als je een rood shirt paars wilt verven, heb je blauwe textielverf nodig.

Houd er wel rekening mee, dat deze regels slechts als leidraad dienen, omdat er altijd een zekere mate van onzekerheid (en mysterie) bestaat. Probeer de verf te testen voordat je deze gaat gebruiken.

Gerelateerde artikelen
 • Om rood van te worden: 5 DIYs om jouw garderobe te laten stralen

  Kom binnen en ontdek de coolste trends van de internationale catwalks met vijf schitterende tutorials over verven met rode textielverf. Hier lees je hoe je jouw blazer, jurk, jeans, schoenen of tas kan veranderen.

 • Van vaal naar optimaal: 3 manieren hoe machinewas verf jouw garderobe kan redden

  Zorg ervoor dat je relatie met je vale kleding weer op het goede spoor komt. Volg gewoon deze eenvoudige aanwijzingen om je garderobe nieuw leven in te blazen, op te frissen of een nieuw tintje te geven.

 • Textiel verven 101: welke stoffen kan ik verven?

  Stoffen zijn wispelturig. Wil je weten welke kunnen worden geverfd en welke je zullen afwimpelen alvorens je begint? Lees hier alles wat je moet weten...