Skip to Content

Veelgestelde vragen

Een pak volstaat om 600 g stof te verven in een volle tint (of tot 1,8 kg in een lichtere tint).

Gebruik meerdere pakken voor grotere hoeveelheden stof (bijv. 2 pakken om 1,2 kg stof te verven in een volle tint).

Gebruik altijd een volledig pak in een keer.

Je kunt tot 5 pakken gebruiken per wasbeurt.

De regels voor het mengen van kleuren zijn van toepassing, zo zal bijvoorbeeld blauwe verf op een rode stof een paarse kleur opleveren.

Het is ook mogelijk dat patronen in een stof zichtbaar blijven na het verven.

Vlekken, verbleekte delen of spatten van bleekwater kunnen mogelijk ook niet gedekt worden.

Bij het verven hoef je geen extra zout of fixeermiddel toe te voegen, dat zit reeds bij de verf.

Bij het verfproces met DYLON in 3 warm wascycli verbruik je 60 liter water. Voor de productie van één enkele nieuwe jeans wordt ongeveer 8.000 liter water verbruikt, voornamelijk voor de katoenproductie en irrigatie van de velden.

Je kunt geverfde stoffen op dezelfde wijze als nieuwe stoffen behandelen. De tint zal langer mooi blijven als je een wasmiddel speciaal voor kleuren gebruikt in plaats van een algemeen wasmiddel.

Geverfde stoffen zijn net zoals nieuwe artikelen voor wat de kleur betreft. Ze moeten gewassen worden met gelijkaardig gekleurde artikelen om kleurafgifte tot een minimum te beperken. Zo is het bijvoorbeeld beter om geen rode en witte stoffen samen te wassen.

Soms wel, maar dan moet je eerst DYLON Ontkleurder gebruiken om de oorspronkelijke kleur te verwijderen.

Ja, je kunt stoffen die vaak gewassen werden verven, en de regels om kleuren te mengen, blijven van toepassing.

Je verkrijgt het beste resultaat op schone stoffen zonder vlekken. Vlekken worden niet altijd gedekt bij het verven, en kunnen zichtbaar blijven.

Dat kan, maar de wasmachine moet eerst gereinigd worden met een afzonderlijke wascyclus (bij voorkeur op 40°C). Dit is nodig om eventuele verfresten uit de wasmachine te verwijderen.

Het is belangrijk om de wasmachine zoals hiervoor beschreven te reinigen om verkleuring te voorkomen.

Ja, nadat je het artikel de eerste keer gewassen hebt na het verven, mogen geverfde stoffen in de droger. Je kunt met DYLON geverfde stoffen behandelen zoals elke andere geverfde stof.

Je, je kunt textielverf van DYLON gebruiken in een Europese toploader.

Ja, DYLON heeft een assortiment handwasverf.

DYLON zal je wasmachine niet beschadigen. Aangezien DYLON een verfstof is, kunnen er lichte vlekken voorkomen aan rubberen delen, zoals afdichtingen. Deze vlekken zullen geen invloed hebben op latere wasbeurten. We raden aan om de instructies in het pak te volgen en de wasmachine na het verven te reinigen met een afzonderlijke wascyclus (40°). Verfresten op de rubberen afdichting kunnen verwijderen worden door ze met een vod en een kleine hoeveelheid bleekwater weg te wrijven.

Voor het verfproces heb je een wasprogramma op 40°C nodig. Het is aangeraden om het langste katoenprogramma op 40°C te gebruiken, geen voorwas-, snelwas- of zuinige programma's. Je verkrijgt het beste resultaat met een standaardprogramma op 40°C voor gekleurde was. Je kunt een lagere temperatuur of een ander programma gebruiken (bijv. voor delicate was), maar dat kan een invloed hebben op het resultaat. Raadpleeg de bijsluiter in het pak.

Ja, je kunt geverfde stoffen strijken, net zoals elke nieuwe of gekleurde stof ...

Een patroon zal hoogstwaarschijnlijk zichtbaar blijven na het verven, en dus ook zichtbaar zijn in de nieuwe kleur.