Skip to Content

Hoe je kleren omtovert tot perfecte feestkleding voor op een bruiloft

dylon_article27
 • Verfraai je kleding om mooie looks voor op een bruiloft te creëren
 • Verander oude, verbleekte, saaie cocktailjurkjes, jumpsuits en outfits in stralende eyecatchers
 • Machinewas verf kan jouw garderobe moeiteloos en snel veranderen

Het is een feit, dat de tweede belangrijkste outfit op elke bruiloft die is, die je zelf draagt. De bruid en haar bruiloftsfeest komen natuurlijk op de eerste plaats, maar daarna ben jij aan de beurt. Dus zorg ervoor, dat je cocktailjurkjes en jumpsuits er klaar voor zijn om op speciale gelegenheden te schitteren! Als je niks meer mooi vond, toen je de laatste keer in je garderobe tuurde, wordt het tijd om een pod machinewas verf tevoorschijn te halen en je feestkleding eens flink op te peppen…

Kan je echt kleding verven met de wasmachine?

Indien je outfits zijn gemaakt uit textielverf-vriendelijke materialen, is het antwoord in ieder geval ja! DYLON machinewas verf kan ongelooflijke resultaten produceren, volg gewoon deze vier eenvoudige stappen voordat je begint:

 1. Controleer het etiket voor een gedetailleerd overzicht van waaruit je kleding is gemaakt.
 2. Bepaal de samenstelling van de stof – natuurlijk, synthetisch of gemengd? Zoek uit in welke categorie je kleding valt.
 3. Kunnen ze worden geverfd? – Natuurlijke vezels absorberen kleurstof, synthetische vezels niet en gemengde weefsels vallen er ergens tussenin. Zie Textiel verven 101: Welke stoffen kan ik verven?
 4. Denk aan de regels voor het mengen van kleuren – als je kleding niet wit is, zullen de oorspronkelijke kleuren het verfproces beïnvloeden. Voordat je je op een kleur concentreert, lees Kleuren mengen 101: hoe je gekleurde stoffen kunt verven.
dylon_article27

Verbluffen en verblinden: inspiratie voor jouw feestkleding

Weet je al wat je wilt dragen? Uitstekend! Hier zijn enkele creatieve manieren om je kleding een schitterende make-over te geven:

1. Een make-over voor je cocktailjurkjes

Een vale of verbleekte jurk laat echt geen hart sneller kloppen, maar het silhouet van je cocktailjurken kan perfect zijn. Daarom heb je je jurk tenslotte ook gekocht. Als je een garderobe met cocktail-eyecatchers wilt hebben, geef je jurkjes dan een geheel nieuwe kleur met machinewas verf. Kies een luxe edelsteen-kleur zoals Emerald Green, een opvallende kleur zoals Tulip Red of verander iedere jurk in een  klassieker met Intense Black.

2. Een vleugje kleur

Kun je van saai naar fraai gaan, zonder de kleur van je jurk volledig te veranderen? Absoluut! Een klein beetje kleur kan een oude jurk weer helemaal up-to-date maken. Neem een ​​element – zoals bijvoorbeeld een sjerp, riem, bolero of sjaal – en voeg prachtige kleuren toe aan je outfit. Een vleugje Ocean Blue, Deep Violet of Tulip Red machinewas verf kan een jurk tot een echte eyecatcher omtoveren.

3. Tweekleurige perfectie

Waarom zou je je toewijden aan slechts één kleur als er een heel palet van mooie tinten te krijgen is? Combineer ze en gebruik een aantal textielverven om een ​​geweldige look met verschillende kleurvakken te creëren. Inspiratie nodig? Bekijk het tweekleurige Grammy-outfit van Tylor Swift en verf met behulp van je wasmachine een crop-top in een stralende kleur, zoals Tulip Red, een maxi-rok in een complementaire kleur, zoals Navy Blue, en combineer ze.

4. Een prachtig ombré-effect

Vind je een bepaalde tint te krachtig? Wil je karakter toevoegen aan een eenvoudig ensemble? Gemakkelijk! Kies een machinewas verf – bijvoorbeeld Deep Violet – en gebruik verschillende intensiteiten om een ​​op ombré geïnspireerde look te creëren. Verdeel je outfit in drie delen, bijvoorbeeld een vest, top en rok (of broek) en verf elk in een iets andere intensiteit en combineer ze dan voor een prachtig verloop-effect.

5. Jumpsuit

Je zomerpakken met bloemen kunnen genieten van een nieuw leven als stijlvolle feestkleding voor op een bruiloft. Gebruik DYLON Intense Black machinewas verf om leuke, flirterige kleding een elegante touch te geven. De bloempatronen blijven behouden nadat het verfproces is voltooid, en geven zo je pak nog meer karakter. Dus alles wat je hoeft te doen is een paar mooie high heels en gewaagde accessoires uit te zoeken. Een finishing touch met een rode lipstick zorgt meteen voor glamour.

Gerelateerde producten
 • Emerald Green

  Textielverf voor gebruik in de wasmachine. Het woord smaragd doet meteen denken aan schitterende, intense groene tinten, en dat is precies wat deze nieuwe kleur te bieden heeft. Perfect combineerbaar met verschillende kleuren voor een bijzonder luxueus effect.

 • Navy Blue

  Textielverf voor gebruik in de wasmachine. Deze marinekleur doet denken aan de kracht van een oceaanboot. Combineer Navy Blue met rood en wit, of met diepe wijnrode of groene tinten voor een majestueuze toets.

 • Tulip Red

  Textielverf voor gebruik in de wasmachine. Deze fabuleuze rode kleur doet denken aan de prachtige Nederlandse tulpenvelden in volle bloei. Voeg accenten van Tulip Red toe in je woning of draag de kleur voor een schitterende look die alle harten sneller doet slaan.