Skip to Content

Een gevoel van wellness: hoe je je badkamer verfraait met textielverf

dylon_article12
 • Kies een kleurenschema die jouw badkamer verandert van saai naar fraai
 • Blijf bij een enkele kleur of speel met verschillende kleuren en tinten
 • Het opfrissen en mooier maken van je badkamer is zo makkelijk als wassen

We vertellen je een klein geheimpje: je kunt je badkamer veranderen in een luxueus wellness-paradijs door gewoon je wasmachine te gebruiken. Echt waar – als je de kleur een beetje slim kiest, kan het de sfeer, ambiance en uitstraling van je badkamer compleet veranderen en het is echt gemakkelijk om te doen!

Een verhaal in geuren en kleuren…

Vale en niet bij elkaar passende handdoeken laten je badkamer er beroerd uitzien. Als de kleuren van je badmat of badjassen ook nog eens niet overeenstemmen, ziet je badkamer er meteen chaotisch uit (wat het tegenovergestelde is van zen). De eenvoudigste manier om dit probleem op te lossen en een beetje rust, stijl en luxe toe te voegen, is door al je badkamertextiel in overeenstemming met een kleurenschema te verven.

Dit betekent niet dat alles dezelfde kleur moet hebben, maar dat de kleuren die je selecteert goed bij elkaar passen. Hier zijn drie ideeën om je op weg te helpen:

dylon_article12

1. Uniform groen

Om je badkamer een schoon, uniform gevoel te geven, verf je al de textiel in dezelfde kleur. DYLON Emerald Green machinewas verf is hier bijzonder geschikt voor, of je gaat voor Tropical Green, Olive Green of Forest Green.

Hoe je deze look creëert:

Volg de aanwijzingen voor machinewas verf hieronder. Je kunt tijd besparen door meerdere stoffen met meerdere pods tegelijk te verven.

2. Grijs verloopeffect

Verf al je badkamertextiel in verschillende schakeringen van dezelfde kleur (zoals DYLON Smoke Grey bijvoorbeeld). Met andere woorden: veredel de badmat tot de volledige kleurintensiteit, de badjassen een tik lichter en je badhanddoeken nog lichter.

Hoe je deze look creëert:

Je kunt de intensiteit van een kleur variëren door meer textiel per DYLON pod toe te voegen, in drie afzonderlijke verfprocessen – één voor elke variatie. De textiel/verf-verhoudingen voor deze look zijn:

Badmat: 600 g stof op één pod verf

Badjassen: 1-1,2 kg stof op één pod verf

Handdoeken: 1,5 - 1,8 kg stof op één pod verf

3. Verschillende tinten blauw

Gebruik één kleurgroep maar varieer de tinten en tonen. Je kunt bijvoorbeeld de badmat Navy Blue, de badjassen Ocean Blue en de badhanddoeken Vintage Blue verven.

Hoe je deze look creëert:

Volg de onderstaande aanwijzingen voor machinewas verf om de stoffen in drie afzonderlijke wasladingen te verven, telkens met een andere kleur.

Hoe je jouw badkamertextiel met de wasmachine verft:

Voor je begint:

 • Houd er rekening mee, dat je donkere stoffen niet lichter kunt verven
 • De oorspronkelijke kleur van je textiel zal het uiteindelijke resultaat beïnvloeden
 • Lees de gebruiksaanwijzing van DYLON machinewas verf
 • Weeg de stof om te bepalen hoeveel verf je nodig hebt – één DYLON Pod kan 600 g stof tot de volle intensiteit verven of maximaal 1,8 kg tot een lichtere tint. Je kunt maximaal vijf pods in één keer gebruiken
 • Zorg ervoor dat de stoffen schoon en vlekvrij zijn

Hoe je met behulp van je wasmachine kunt verven:

 1. Maak de badkamertextiel vochtig en leg de stoffen in de wasmachine
 2. Plaats de DYLON Pod/s met machinewas verf er direct bovenop
 3. Stel de wasmachine in op een volledig wasprogramma van 40° C. Gebruik geen spaar- of voorwasopties
 4. Voer hetzelfde wasprogramma nogmaals uit, dit keer met wasmiddel om de textiel te reinigen
 5. Haal de textiel eruit en voer hetzelfde wasprogramma met wasmiddel opnieuw uit om je wasmachine te reinigen
 6. Droog de textiel uit de buurt van direct licht

Terug naar de oorspronkelijke kleur

Als je je handdoeken, badjassen en matten zoals ze er vroeger uitzagen mist, kun je ze opfrissen door ze weer in de oorspronkelijke kleur te verven – kies gewoon een DYLON machinewas verf die het meest lijkt op de oorspronkelijke kleur van je badkamertextiel. Makkelijk toch?

dylon_article12
Gerelateerde artikelen
 • Machinewas verf 101: hoe je (bijna) alles in je wasmachine kunt verven

  Wist je dat je wasmachine geheime superkrachten heeft om textiel te verven? Hier lees je hoe je jouw huis en garderobe kunt opfrissen en verfraaien met machinewas verf.

 • De DYLON Story: waar kleur en mode samenkomen

  Van een kleine garage in Londen tot de dominante kracht op het gebied van textielverf, kleur en mode – DYLON heeft een nogal wilde rit achter de rug. Lees verder om alles te ervaren over DYLONs fascinerende geschiedenis.

 • Van vaal naar optimaal: 3 manieren hoe machinewas verf jouw garderobe kan redden

  Zorg ervoor dat je relatie met je vale kleding weer op het goede spoor komt. Volg gewoon deze eenvoudige aanwijzingen om je garderobe nieuw leven in te blazen, op te frissen of een nieuw tintje te geven.