Skip to Content

Zet je penselen maar klaar! Lees hier hoe je je favoriete blouse kunt aquarelleren

dylon_article11
 • Het is zo gemakkelijk om met DYLON handwas verf een schitterende aquarellook te creëren
 • Geef jouw blouse een catwalklook door ze te decoreren met een aquarelontwerp
 • Gebruik gedurfde contrasten of complementaire kleuren in je aquarelontwerp om een ​​blouse van gewoon naar buitengewoon te veranderen

Soms zijn de meest onwaarschijnlijke paren toch sensationeel samen. Penselen en blouses bijvoorbeeld. Maar als je er even over nadenkt, is de hemelse en zachte eigenzinnigheid van aquarelkunst in combinatie met de rijne en zindelijke look van een witte katoenen blouse gewoon logisch.

Er is niks mooier dan een aquarelontwerp op een witte blouse. Het is een echte blikvanger, direct van de catwalk. En je hebt geluk, met behulp van DYLON handwas verf is het eigenlijk niet zo moeilijk om te maken. Hier lees je hoe:

dylon_article11
dylon_article11

Bereid je voor

Voor je begint:

 1. Bescherm je werkoppervlak met verfafwijzend materiaal zoals bijvoorbeeld plasticfolie en zorg ervoor dat je rubberen handschoenen en keukenrol bij de hand hebt.
 2. Om de kleuren te testen, kun je een paar stukjes stof nemen, die het meest lijken op de stof die je wilt gaan verven.
 3. Probeer de verschillende kleuren en technieken uit op je teststofjes. Let er vooral op, hoe de verschillende kleuren zich gedragen, hoeveel ze uitlopen en hoe goed je ze kunt mixen. Als je tijd hebt, spoel, was en droog je de stof om te zien hoe de kleuren er uiteindelijk uit zullen zien.
 4. Was de stof die je wilt gaan verven in warm water zonder wasverzachter.

Hoe je je blouse kan aquarelleren

Wat je nodig hebt:

 • DYLON Handwas verf/verven
 • Bekertjes voor de verf
 • Penselen
 • Schaal
 • Een blouse
 • Huishoudfolie

Wat je moet doen:

 1. Los voor elke kleur die je wilt gebruiken een pakje DYLON handwas verf op in 500 ml warm water en vul een schaal met warm water.
 2. Leg je blouse neer en isoleer het gebied dat je wilt verven. Vergeet niet dat de verf ook doordringt tot onbeschermde lagen onder de bovenste laag stof.
 3. Doop het penseel in de verf en maak een klein puntje of streepje op je blouse.
 4. Doop het penseel vervolgens in het water en verf over de eerste punt met verschillende penseelstreken. Laat de kleuren in sommige delen donkerder of lichter worden. Het onvoorspelbare samenvloeien en uitlopen van kleuren geeft aquarel zijn charme, dus probeer je je er niet te veel mee bezig te houden of het te willen controleren.
 5. Gebruik andere penselen en verven om kleuren, patronen en lagen te mengen.
 6. Als je tevreden bent met het resultaat, wikkel je het geverfde gebied in huishoudfolie – zorg ervoor dat je blouse niet kreukt. Laat de verf minstens 12 uur zitten.
 7. Haal de huishoudfolie eraf en spoel de blouse onder koud water.
 8. Was de blouse tenslotte met wasmiddel in warm water en laat ze goed drogen.

Meer inspiratie gezocht?

 • Waarom ophouden bij de blouse? Ook andere kledingstukken zien er geweldig uit met een aquarellook. T-shirts, rokken, blazers, canvas schoenen en zelfs sweaters zouden misschien ook wel zo’n sexy aquarellook willen.
 • Speel met kleur – wees moedig en gebruik contrasterende of complementaire kleuren zoals DYLON handwas verf Navy Blue, Peony Pink en Fresh Orange of Olive Green, Sandy Beige en Sunflower Yellow.
 • Details, details – In plaats van het hele oppervlak te verven, concentreer je je beter op een gedeelte van het item dat je aan het aquarelleren bent, zoals bijvoorbeeld de kraag of de manchet van een blouse, een zak op een t-shirt of alleen de hak van een schoen.
 • Ook woontextiel kun je verfraaien met een prachtig aquarelontwerp. Kussens, plaids, dekens en zelfs tafellopers en servetten worden mooi met een paar penseelstreken!
Gerelateerde artikelen
 • Onweerstaanbaar: 5 coole handwas verftechnieken

  Handwas verf maakt een comeback! Vier deze renaissance met 5 eenvoudige technieken voor je kleding en woontextiel.

 • Jeans therapie: 3 manieren om vale denim te doen herleven

  Er is geen excuus voor gedragen, vale denim om ruimte te verspillen in je kledingkast. In ieder geval niet, als het zo makkelijk is om het met een beetje verf te doen herleven.

 • Om rood van te worden: 5 DIYs om jouw garderobe te laten stralen

  Kom binnen en ontdek de coolste trends van de internationale catwalks met vijf schitterende tutorials over verven met rode textielverf. Hier lees je hoe je jouw blazer, jurk, jeans, schoenen of tas kan veranderen.